راهنمای مطالعه:
Toggleاظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی میبایست تا پایان تیر ماه سال بعد ارسال گردد.ولیکن در سال 99 به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی های اخر 98و اول سال 99 تا پایان شهریور ماه تمدید شد و شرکتها میبایست اظهارنامه عملکرد سال 98 رو حداکثر تا پایان شهریور امسال(99) ارسال کنند وگرنه گرفتار جرایمی که بخشودگی نخواهد داشت خواهند شد.در خصوص این جرایم و نحوه برخورد با آن در پستهای آینده صحبت خواهیم کرد.در این مطلب به نکاتی اشاره شده که قبل از تکمیل و ارسال میبایست به آن توجه کنید.
اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی میبایست تا پایان تیر ماه سال بعد ارسال گردد.ولیکن در سال 99 به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی های اخر 98و اول سال 99 تا پایان شهریور ماه تمدید شد و شرکتها میبایست اظهارنامه عملکرد سال 98 رو حداکثر تا پایان شهریور امسال(99) ارسال کنند وگرنه گرفتار جرایمی که بخشودگی نخواهد داشت خواهند شد.در خصوص این جرایم و نحوه برخورد با آن در پستهای آینده صحبت خواهیم کرد.
در اینجا پیش نیازهای ارسال یک اظهارنامه درست و بدون ریسک را آموزش میدیم تا بتوانید بدون استرس این تکلیف خیلی مهم را انجام دهید.
(1)-قبل از هر چیز موارد ذیل را آماده کنید:
در زمان تکمیل اظهارنامه عملکرد میبایست مانده حسابهای سال قبل رو هم درج کنید و اظهارنامه مالیاتی سال قبل مبنای تکمیل این ستون هاست.
اگر شرکت حسابرسی شده حتما به توصیه های حسابرس که در نامه مدیریتی اعلام کرده است توجه کنید و بر اساس آن نسبت به اصلاح حسابها و بستن آن اقدام کنید تا در زمان تکمیل و ارسال اظهارنامه آن را ایمن کرده باشید.
📊گزارش سود و زیان
اساس اظهارنامه بر روی سود و زیان و بعد ترازنامه قرار داده شده است.میپرسید چرا؟چون هدف از ارسال اظهارنامه مالیات ستانی است.یعنی خروجی سود و زیان شما(اگر سود باشد) میشود مبنای محاسبه مالیات. اگر دفاتر تایید شود و هزینه ها مورد تایید دارایی باشند.مالیات شما میشود همان چیزی که خودتان در اظهارنامه اعلام کرده اید.
📑گزارش ترازنامه
به مانده حسابهای ترازنامه ای خیلی دقت کنید و از درستی مانده اطمینان حاصل شود.
🗂مدارک هویتی شرکت و گواهی آخرین تغییرات
ممکن است طی سال تغییراتی در میزان سهام و تعداد سهامدار شرکت،مدیران،محل فعالیت،نام شرکت و …شده باشد و میبایست در پرتال ثبت نام کد اقتصادی این تغییرات اعمال شود.
💳لیست تمامی حسابهای بانکی شرکت
از سال 99 به دلیل تغییراتی که در نحوه تنظیم و ارسال اظهارنامه در سامانه سازمان امور مالیاتی صورت گرفته لازم است تک تک حسابهای بانکی شرکت را در پرتال ثبت نام کد اقتصادی درج کنید وگرنه امکان ارسال اظهارنامه را نخواهید داشت.در نسخه جدید میبایست گردش حسابهای بانکی را از طریق اظهارنامه به سازمان مالیاتی اعلام کنید.
میزان خرید و فروش اعلامی شما در اظهارنامه میبایست با مبلغ مجموعه 4 فصل معاملات فصلی اعلام شده برابر باشد همچنین اطلاعیه طرف مقابل شما با میزان خرید و فروش ها برابر باشد.(مثلا اگر شرکت پویا فراز 100 م فروش برای شرکت حسابدار موفق اعلام کرده باید در دفاتر و صورت معاملات فصلی حسابدار موفق هم 100م خرید ثبت شده باشد)و میبایست اگر مغایرتی وجود دارد قبل از بستن حسابها و ارسال اظهارنامه بررسی و رفع شود.در غیر اینصورت در زمان رسیدگی کارشناس مالیاتی، چراغ قرمز را برای مودی روشن خواهد کرد.
تازه کارای عزیز به این نکته خیلی دقت کنید.مبلغ حقوق و دستمزد باید با مبلغ لیست بیمه و لیست مالیات حقوق برابر باشد.اگر ممیز مالیاتی هم بهت گیر نده حتما تو حسابرسی بیمه به مشکل خواهد خورد.
حتما حساب سازمان مالیات بر ارزش افزوده شما در سیستم حسابداری باید با اظهارنامه مالیات ارزش افزوده یکی باشد.
– سند افتتاحیه باید با مانده حساب اظهارنامه سال قبل مطابقت داده شود
– سند بهای تمام شده از نظر درستی در محاسبه و تحلیل آن مجدد کنترل شود
– سند اندخته ها(قانونی و ..) بعد از بستن حسابهای سود و زیانی در صورت نیاز صادر گردد
– سند دخیره سنوات و یکسری هزینه ها مطابق استاندارد شماره 4 محاسبه و صادر گردد
– سند ارزش افزوده با اظهارنامه ارزش افزوده و دفاتر شرکت مطابقت بدید و تهاتر کنید.
– سندهای اصلاحی و تعدیلات را مجددا کنترل کنید و از دقیق بودن آن مطمین شوید
– سند تسعیر ارز(اگر معاملاتی جز ارز ریالی داشتید) را با استاندارد حسابداری ش 16 کنترل کنید
– سند بستن حسابهای سود وزیانی (حسابهای موقت) رو با حساب سود و زیان جاری ببندید نه انباشته.
لطفا لطفا ارسال اظهارنامه مالیاتی رو به روزهای پایانی موکول نکنید.ممکن است به دلیل یک اتفاق غیرمنتظره(مریضی،ایراد در سایت،قطعی اینترنت به دلایل امنیتی و …) نتونید ارسال کنید و مسئولیت این موضوع با شخص حسابدار خواهد بود.
نهایتا بعد از ارسال -یک نسخه چاپ و به تایید مدیریت برسانید و در ذونکن مالیاتی قرار دهید.